Go South!

... sau, Living my dream

Stăteam pe scaun în fața doamnei doctor care se uita la mine și râdea.

– Păi cum domnule Titus nu sunteți sigur dacă aveți vaccinul de hepatită A?

– Doamna doctor nu sunt sigur, pentru că nu l-am făcut într-o clinică sau ceva unitate medicală, l-am făcut în toaleta unui restaurant.

O văd că pufnește în râs și abia mă pot abține și eu să nu râd în hohote, având în vedere că situația era pe cât de serioasă, pe atât de amuzantă.

Eram la Medicover în Cluj și bătusem drumul din Bistrița, să mă interesez ce vaccinuri trebuie să fac pentru călătoria care urma.

După ce i-am descris doamnei doctor traseul pe care intenționam să îl fac, s-a uitat la mine oarecum mai dubios și și-a întors ecranul laptopului către mine.

– Deci hai să vedem, mergeți prin zona asta, și aici scrie că aveți nevoie de vaccin pentru: Febra Galbenă, Difterie, Febra Tifoidă, Hepatită A, Hepatită B.

M-am uitat la ea cu niște ochi mari și am încercat să număr vaccinurile pe care tocmai le enumerase pe degete, ca un copil de clasa a-2-a, dar ea a continuat.

– Bine ar mai fi nevoie și de …..

Am întrerupt-o:

– Stați un pic, nu e nici o soluție să facem cumva să nu iau atâtea vaccinuri și mai degrabă să văd dacă am nevoie de ele. Poate am anticorpi și una peste alta, eu cred că am făcut vaccinul pentru Hepatită A și poate chiar B.

– Cum doar credeți, nu vă mai aduceți aminte?

Îmi aduceam aminte perfect.

Cu ani buni în urmă cunoscusem o altă tânără doamnă doctor în Pub-ul pe care îl aveam în Bistrița și bineînțeles că la un moment dat, după nu prea multe povești, ne-am apropiat.

În acel moment tânăra doctoriță mi-a pus palma în piept și m-a îndepărtat de ea foarte elegant spunându-mi:

– Oricât de mult îmi doresc și eu să fim mult mai apropiați, nu pot să fac asta pentru că am avut cândva hepatită A și din cauză că îmi placi foarte mult, nu aș vrea să te infectez.

Mă atrăgea mult fata, așa că nu m-am lăsat mai prejos și cu foarte mult avânt, fără să mă gândesc eu prea mult la ce e de făcut în cazul ăsta, am întrebat :

– Păi și care ar fi soluția pentru problema asta?

– Nu e foarte complicat, fac rost de două doze de vaccin, ți-o dau pe prima, și apoi ne plimbăm de mâna prin parc și ne îmbrățișăm așa mai distanțat 2 săptămâni. Când au trecut, îți dau a doua doză, după care ne mai plimbăm iarăși minim două săptămâni prin parc și abia la final putem să ne apropiem mai mult unul de celălalt.

Era blondă, ochi albaștri, subțirică, înaltă și deșteaptă, dar cel mai mult m-a provocat îndrăzneala ei.

Recunosc că în timp ce vorbea, mă uităm la ea dar nu auzeam, sau mai bine zis nu înțelegeam nimic din ce spunea, mie îmi stătea gândul numai la ce se putea întâmpla după …. aproximativ o lună ?!?!?!

Dar am zis da, adică că sunt de acord să îmi fac vaccinurile și am lăsat toate lucrurile la mâna ei.

Nu mai târziu decât a doua zi, o văd pe blondă că îmi intră în Pub și îmi spune destul de direct, hai în baie să-ți dai jos pantalonii.

Debusolat total, știind că femeia e medic, m-am executat și am pornit în direcția băii, iar după ce am intrat ducând mâna la cureaua pantalonilor, am văzut că izbucnește în hohote de ras în timp ce scotea doza de vaccin din cutie, și îmi spune:

– Nu te grăbi cu pantalonii, mai ai răbdare un pic. Vaccinul se dă în braț.

Rad și eu, mă execut și îmi desfac cămașa, bag umărul în față, îmi scot brațul, primesc vaccinul cu speranța că o să merite și după ce a terminat de injectat totul a plecat, rămânând să începem plimbările prin parc.

Sar peste plimbări că nu are rost să vi le amintesc și vă spun doar rezultatul.

Până am ajuns la doza 2 deja vraja s-a rupt, dar am rămas prieteni.

Așa că, m-am ales cu un vaccin de hepatită A, neînregistrat nicăieri și nici măcar nu știam ce naiba scria pe cutia de la vaccin, de care nu mai îmi aduc aminte nici acum mare lucru.

Îi povestesc doamnei doctor toată întâmplarea de mai sus în timp ce ea mă asculta uitându-se cu o oarecare neîncredere la mine, dar totuși îmi spune că nu ar fi rău să îmi fac niște analize, din care să îmi dau seama dacă am anticorpi sau nu.

Așa că una peste alta am ieșit de pe ușa clinicii Medicover cu 3 vaccinuri luate în loc de 5, urmând să mai fac niște analize.

Nu sunt puține nopțile în care mi-am pus de o mie de ori întrebarea: De de ce fac asta? … și puținii oameni care știau pentru ce mă pregătesc, îmi spun și în ziua de azi, că nu trebuie să mă stresez pentru că o fac de plăcere.

Perfect adevărat, o fac de plăcere, dar nu e de joacă și în timp ce în mintea mea mai bântuiau tot felul de întrebări care făceau să mi se zburlească părul pe spinare, dau pe Facebook de piesa muzicală a lui

Lily Meola – Daydream, si vă las versurile si linkul mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=WRNQ-McIvoE

… iar când am auzit versurile ‘’It ain’t big enough if it doesn’t scare the hell out of you ‘’ am avut încă odată confirmarea că fac exact ceea ce trebuie și trebuia să fac asta demult, pentru că visam la o astfel de călătorie de la vârsta de 10 ani.

Azi e Miercuri 30 Noiembrie sunt în Spania, iar Luni pe data de 5 Decembrie iau avionul din Barcelona și zbor în Santiago de Chile unde mă așteaptă motocicleta mea, pe care am trimis-o de mai bine de o lună pe vapor.

Număr zilele rămase în fiecare dimineață și tot așa în fiecare dimineață încerc să scormonesc în mintea mea lucruri pe care aș fi putut să le uit, sau detalii pe care ar trebuii să le știu. Dar de data asta reușesc să controlez căutarea asta obsesivă și continuă, venită din nesiguranța și indoiala că ceva am uitat.

Acum aproape 2 ani de zile, în fotoliul lui H îi mărturiseam cu un surâs amar, care au fost visele mele din copilărie. A spus doar atât:

– Nu ești pregătit să pleci acum, pentru că acum ai fugi de ceva.

Eram surmenat, blazat, și mai ales debusolat de toate încercările din ultimele luni, nici măcar nu am avut puterea să reacționez.

Am tăcut și am acceptat. Simțeam că îmi vrea binele și în zilele noastre sentimentul ăsta nu îl ai în fiecare zi.

Am înțeles că dacă vreau ca într-o bună zi să pot face călătoria asta pentru mine, și mai ales pentru copilul din mine care la 10 ani lingea televizorul când rula ‘’Toate pânzele sus’’, atunci trebuie să mă pregătesc bine.
Iar pregătitul asta nu constă doar în a cumpăra echipament și a pregăti motocicleta și traseul, ci trebuia să mă pregătesc și psihic.

Defapt cred că asta e cea mai importantă parte a unei călătorii pe termen lung, restul e doar … Google și bani.

Mai am 5 zile până la plecare și azi am vorbit la telefon cu Erin aproape o oră. M-a întrebat a nu știu câta oară cât timp voi sta, deși i-am spus de fiecare dată că voi sta un pic mai mult de 3 luni și că voi străbate America de Sud de la un capăt la altul. Dar parcă vroia să se asigure că a înțeles bine.

Am răs amândoi și i-am spus unul din cele mai importante lucruri din viața mea. ’Nu ezita să încerci lucrurile pe care ți le dorești, indiferent dacă vei reuși sau nu!’’ .

Mi-am promis mie că nu-i voi mai spune niciodată ‘’Ai grijă mă copile!’’ Fraza asta nu face altceva decât să bage îndoială în mintea copilului. O îndoială care poate costa un viitor strălucit. Indoiala care a distrus o generație. O generație de decreței.

Așa că, în călătoria asta va iau cu mine în suflet pe toți decrețeii crescuți cu cheia la gât, pe toți care își mai aduc aminte de visele lor din copilărie și pe toți cei peste 40 de ani.

Ne vedem în Chile, o să vă povestesc zilnic despre aventura pe care o să o am, o să râdem împreună, o să ne stresăm sper foarte puțin sau deloc și o să rămânem uimiți de ce o să descoperim.

Si când te vei întreba ”Where is Titus?”  / Unde e Titus ? , Nimic mai simplu dai click oe linkul de mai jos si o sa ma vezi unde sunt  în timp real,…. da da, live aici : https://maps.findmespot.com/s/N2FS

Voi fi aproape de voi și sper că și voi veți fi aproape de mine.

https://www.instagram.com/titus1world/

https://www.facebook.com/titusworld.ro

https://www.youtube.com/@titus1world

Iar pentru detalii amănunțite : https://www.patreon.com/titusworld

Dar în final, important este faptul că trebuie sa ne trăim visul.

Living your daydream

PS : Am făcut analizele ca să văd dacă am anticorpi pentru hepatită A și B . Aveam suficienți, deci doctorița blondă a avut cele mai bune intenții, dar s-a măritat cu altul la nici două luni.

Csf? Ncsf!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *